Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

DREAMS OR NIGHTMARES


   Είναι μοναδικό, το πόσο δύναμη μπορεί να κρύβουν οι μορφές, μπορεί να κρύβουν οι άνθρωποι! Σε μαγνητίζουν, σε απορροφούν και σε κλείνουν στα μικρά δοχεία τους! Eίναι τα μπουκαλάκια που κουβαλάς στο λαιμό σου! Εκεί μέσα κρύβονται τα όνειρα σου, οι ελπίδες σου, τα θέλω σου! Κρύβονται οι πιο κρυφοί σου πόθοι, μα πάνω απ όλα κρύβονται οι μεγαλύτερες αλήθειες της ψυχής! Αλήθειες που φωνάζεις ν' ακουστούν, έχεις ανάγκη να ακουστούν, πρέπει! Μα πως, αφού όσο κι αν φωνάζεις, τα ηχητικά κύματα της φωνής θα χτυπούν πάνω στο γυαλί και θα επιστρέφουν σε εσένα! Θα σε χτυπούν, θα σε κομματιάζουν! Θα συνεχίζεις να προσπαθείς και το αποτέλεσμα θα επαναλαμβάνεται!   

 Κάποια βράδια πριν κοιμηθείς, θα ανοίγεις δειλά το μπουκαλάκι, για να πάρεις μια μυρωδιά, από αυτό που σε αντιπροσωπεύει! Τον πραγματικό σου εαυτό, όχι εκείνον, που προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως είσαι! Θα κλείνεις ευλαβικά το καπάκι, με φόβο μην σπάσεις ότι εκείνος έχτισε, μα με αυτοπεποίθηση, πως αύριο το πρωί, όλα θα είναι διαφορετικά! Τίποτα όμως δεν θα έχει αλλάξει. Το μπουκαλάκι θα είναι εκεί και δυστυχώς για ένα ακόμα βράδυ, από την διψασμένη σου ελπίδα για αυτό το καλύτερο αύριο, θα έχεις αφήσει μια χαραμάδα από το φελλό του ανοιχτή! Θα ξαπλώσεις, θα κλείσεις τα μάτια και δίχως κόπο, θα εμφανιστεί μεθυστικά μπροστά σου! Θα είναι εκεί, θα σε κοιτάει, θα σε αγγίζει, θα σου μιλάει! Ναι στο όνειρα θα σου μιλάει! Θα κάνει όλα αυτά που δεν έχεις δει, μα έχεις ανάγκη να δεις! Εσύ σαν έρμαιο, θα ταλαντεύεσαι στον ρυθμό του ονείρου, θα προσπαθείς να βρεις απαντήσεις και διαρκώς θα αναζητάς, θα αναζητάς, θα αναζητάς . . Θα αναζητάς εκείνον, μα πάνω απ όλα θα αναζητάς εσένα. . Θα αναζητάς εκείνη την δύναμη, που θα σε κάνει να σταματήσεις τον χρόνο, μόνο για ένα λεπτό, για να κερδίσεις την ευκαιρία, να παλέψεις για την ελευθερία σου! Θα έχεις μόνο ένα λεπτό, να καταφέρεις να βάλεις τέλος,  στο ουτοπικό σου παραμύθι!

  Το παράξενο με τα όνειρα, είναι πώς τις περισσότερες φορές δεν επιλέγεις εσύ την εξέλιξη τους! Αν σκεφτούμε την κατάληξη τους, τότε μάλλον το υποσυνείδητο μας, έχει επιλέξει ήδη για εμάς! Έτσι τα όνειρα απλά σε μεθούν ενώ οι εφιάλτες σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα! Μια πραγματικότητα που βεβαία δεν γνωρίζεις, αφού εκείνος  δεν σου προσέφερε ποτέ  χειροπιαστά την αλήθεια! Ίσως  λοιπόν εκείνη, να είναι η αλήθεια που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις, την πιθανότητα της να ισχύει!

   Το ταξίδι της αναζήτησης θα συνεχίζεται και λόγια θα συνεχίζουν να πυρπολούν την καρδιά σου! Αν είσαι τυχερός ίσως και να ακούσεις αυτά που πάντα ποθούσες, αν όμως όχι, ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις το πιο δύσκολο κομμάτι του εαυτού σου! Σύγκριση, απόρριψη, πόνος . 

   Συμπέρασμα, ξύπνα και βρες την δύναμη, να σπάσεις το κρεμαστό μπουκαλάκι απ το λαιμό σου! Τότε και μόνο τότε, δεν θα σ' ακoλουθούν εφιάλτες . Tότε και μόνο τότε, θα είσαι πραγματικά ελεύθερος να επιλέξεις .

                                           Louiza Bella | All Rights Reserved 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @louiza_bella